Διορισμοί Σαμαρά μέσω του «αμαρτωλού» Ταμείου Αλληλοβοηθείας του ΥΠΠΟ

Μετά την είδηση που αφορά στους διορισμούς Άδωνη Γεωργιάδη στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας του, το Ραδιόφωνο 24/7 αποκαλύπτει σήμερα πως και ο Αντώνης Σαμαράς διόριζε ως Υπουργός Πολιτισμού, μέσω του αμαρτωλού Ταμείου Αλληλοβοηθείας του υπουργείου, γνωστό όχι τυχαία και ως “Μικρό ΚΕΕΛΠΝΟ” αφού εκεί εισέρρεε ανεξέλεγκτο δημόσιο χρήμα, που το διαχειρίζονταν οι εκάστοτε ηγεσίες του υπουργείου σε συνεργασία με συγκεκριμένους συνδικαλιστές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας, τον Ιούνιο του 2009, ο Αντ. Σαμαράς σε συνεννόηση με την διοίκηση του ταμείου, δίνει εντολή να προσληφθούν δέκα  άτομα στο ταμείο, εκ των οποίων τα πέντε, απασχολούνται στο δικό του γραφείο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αντώνης Σαμαράς αναλαμβάνει την ηγεσία του υπουργείου στις 8-1-2009. Στις 25-6 2009, σύμφωνα με τα πρακτικά του ΔΣ του ταμείου,  ο πρόεδρος Ιωάννης Τσακοπιάκος που ανήκει στην ΠΑΣΚΕ και ήταν σύμβουλος του Β. Βενιζέλου,  ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ: «Σε συνέχεια σχετικών συζητήσεων του, με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ, τίθεται ζήτημα πρόσληψης 10 υπαλλήλων, που είναι απολύτως απαραίτητοι στη κάλυψη επιτακτικών αναγκών του Υπουργείου». Να σημειώσουμε πως οι προσλήψεις αυτές είναι πέρα από τον νόμιμο αριθμό των μετακλητών.

Την  1-7-2009, άρχισε με ευθύνη του διευθυντή του ταμείου κύριου Βλαντή,  «η διαδικασία πρόσληψης και διάθεσης στο υπουργείο πολιτισμού των 10 υπαλλήλων (Μιας βοηθού παιδαγωγού, δύο φυλάκων και επτά υπαλλήλων γραφείου)». Οι πέντε από τους νεοπροσληφθέντες, δούλεψαν στο γραφείο του τότε υπουργού Αντώνη Σαμαρά και παρέμειναν εκεί για έναν χρόνο. Οι άλλοi πέντε υπάλληλοι, δούλεψαν για τις ανάγκες του ταμείου.

Καθώς το θέμα που προκύπτει είναι κυρίως πολιτικό, προκύπτουν τα εξής ερωτήματα: Ποιες ήταν οι επιτακτικές ανάγκες του υπουργείου που απαιτούν προσλήψεις εκτός κάθε διαδικασίας,  με ένα χαρτάκι με ονόματα που δίνει ο υπουργός, ενώ όλα αυτά πληρώνονται με δημόσιο χρήμα; Επίσης οι ανάγκες της ομοσπονδίας σε προσωπικό, πως βαφτίζονται «ανάγκες του υπουργείου»;

Όσο για τη μοιρασιά των δέκα υπαλλήλων στους «πέντε του ταμείου» και τους «πέντε του υπουργού», φανερώνει ανάγλυφα την αλληλεξάρτηση του ταμείου των συνδικαλιστών συγκεκριμένων αποχρώσεων (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) με την εκάστοτε ηγεσία του υπουργείου , όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές μετά το πόρισμα των ελεγκτών. Να θυμίσουμε τα λεγόμενα του πρώην υπουργού πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη ο οποίος είχε δηλώσει σχετικά «Έχω ακούσει ότι σε συνάντηση  με υπουργό έχει ειπωθεί η μνημειώδης φράση “Μην το πειράζετε το ταμείο, είναι δικό σας, υπουργέ”.  Το θέμα είναι αν έχει κανείς τα κότσια να κάνει συγκρούσεις».

 

Η κατάληψη του Αμαρτωλού Ταμείου για την αντικατάσταση του διευθυντή 

Εντωμεταξύ το Ταμείο Αλληλοβοηθείας τελεί υπό κατάληψη για δεύτερη εβδομάδα από την ΠΟΕ ΥΠΠΟ  η οποία ελέγχεται από την προηγούμενη διοίκηση  του ταμείου, την οποία έχει αντικαταστήσει η Λυδία  Κονιόρδου πρόσφατα,  μετά τα ευρήματα του ελέγχου. Ο λόγος που επικαλείται η Ομοσπονδία, είναι η αντικατάσταση του διευθυντή του ταμείου κύριου Βλαντή από την κα Μέγγενη! Όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το ραδιόφωνο 24/7 και το Έθνος, ο κύριος Βλαντής , απέστειλε πρόσφατα απαντητικό υπόμνημα στους ελεγκτές συνταγμένος από τον κο Κωνσταντόπουλο, νομικό εκπρόσωπο της πρώην διοίκησης που ελέγχεται με βάση τα ευρήματα του ελέγχου.  Την Παρασκευή μάλιστα, η ΠΟΕ ΥΠΠΟ καλεί σε συνεδρίαση εντός του κατειλημμένου κτιρίου με θέμα τις επόμενες κινητοποιήσεις και έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα απειλήσουν την υπουργό με «κλείσιμο» της Ακρόπολης όπως συνέβη σε προηγούμενη φάση.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση, μάλιστα, με σημερινή της ανακοίνωση σημειώνει μεταξύ άλλων “Ας εξηγήσουν  ποιο είναι το πρόβλημα ακριβώς με την αλλαγή του διευθυντή του ταμείου. Η προσχηματική και συνεχιζόμενη κατάληψη του ταμείου εμποδίζει τη λειτουργία του, την ομαλή μισθοδοσία των εργαζομένων και τις καθημερινές ανάγκες του βρεφονηπιακού σταθμού Την ευθύνη για τις όποιες καθυστερήσεις ή φθορές φέρουν αποκλειστικά οι “καταληψίες””.

Να προσθέσουμε, τέλος, πως τα πεπραγμένα σχετικά με την θητεία Σαμαρά και τη σχέση του με το ταμείο, αναφέρονται και στη σχετική έκθεση των ελεγκτών συνοδευόμενα με ερωτήματα, έκθεση την οποία δεν έχει δημοσιοποιήσει η ΠΟΕ ΥΠΠΟ.

Φωτεινή Λαμπρίδη, news247

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί